środa, 19 lipca 2017

Jajecznica na wędzonce ze szczypiorem.



Danie na śniadanie :) Jajecznica z jajek od kur wesołych, na boczku wędzonym ze szczypiorem. Polecam :)


Składniki:

jajka kurze 6 szt.
szczypior pół pęczka
boczek wędzony 10 dag
sól
pieprz ziołowy

Wykonanie:

Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu, tłuszcz wytopi się z boczku. W między czasie kroimy szczypior, wcześniej wymyty w drobne kawałki. Wbijamy jajka do głębokiego talerza, mieszamy ze szczypiorem, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy z boczku usmażą się skwarki, na patelnię dodajemy wymieszane jajka ze szczypiorem. Mieszamy wszystkie składniki na patelni do momentu ścięcia się jajecznicy jaką lubimy, więcej ściętą lub mniej ściętą. Jajecznicę podajemy z chlebem, najlepiej swojskiego wypieku :)








Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz