środa, 5 lipca 2017

Panierowany filet z kurczaka, ziemniaki i fasolka szparagowa.



Bardzo lubię fasolkę szparagową, więc postanowiłam zrobić panierowany filet z kurczaka podany z ziemniakami i duszoną fasolką szparagową :) Polecam :)


Surowiec:

1 filet z kurczaka
2 jajka
bułka tarta
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
0.5 kg. ziemniaków
fasolka szparagowa biała
natka kopru

Wykonanie:

Filet dzielimy na 2 połówki, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym i osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry fileta układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej, wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, odparowujemy, tłuczemy z koprem i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony filet i wcześniej ugotowaną, podsmażoną z bułką tartą fasolkę szparagową.


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz