niedziela, 2 lipca 2017

Rosół z kurczaka.


Aromatyczny, smaczny rosół z kurczaka. Polecam :)

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 szt.
filet z kurczaka 1 cały
rapki z kurczaka 4 szt.
włoszczyzna świeża
sól
pieprz ziołowy
liść laurowy 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.

Wykonanie:

Oczyszczone, wymyte mięsa zalewamy zimną wodą i gotujemy do powstania szumowin. Powstałe szumowiny zdejmujemy łyżką cedzakową. Dodajemy świeżą włoszczyznę,liście laurowe, ziele angielskie i pozostałe przyprawy. Gotujemy około 2 godzin. Pod koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Podajemy z ulubionym, w między czasie ugotowanym makaronem.





Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz