niedziela, 10 września 2017

Smażona, panierowana cukinia w plastrach.



Bardzo smaczna, smakiem przypominająca smażoną kanie, cukinia panierowana w bułce tartej i w jajku. Polecam :)

Składniki:

cukinia młoda 1 szt.
jajko kurze 2 szt.
bułka tarta
sól
pieprz ziołowy
olej do smażenia

Wykonanie:

Wymytą cukinię kroimy razem ze skórką w 1 centymetrowe plastry. Plastry doprawiamy pieprzem i solą. Nagrzewamy patelnię z olejem. Każdy plaster panierujemy podwójnie w jajku i bułce tartej i układamy na gorącej z olejem patelni. Smażymy na rumiany kolor z obydwu stron plastrów. Usmażone wykładamy na talerz i konsumujemy. Możemy do usmażonych plastrów cukinii dodać koktajlowe pomidorki.









Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz