czwartek, 23 listopada 2017

Pasta z makreli wędzonej, paprykowa.



Pasta z makreli wędzonej, jajek, szczypioru i papryki. Idealna do kanapek. Taką pastą możemy też nadziewać jajka ugotowane na twardo i podawać je polane gęstym sosem majonezowym.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt.
jajka kurze 2 szt.
szczypior
musztarda 1 łyżka
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz ziołowy
papryka słodka

Wykonanie:

Z makreli wędzonej oddzielamy mięso od ości, rozgniatamy je drobno widelcem. Dodajemy drobno pokrojony szczypior, ugotowane, drobno pokrojone jajka, musztardę, majonez. Przyprawiamy pieprzem ziołowym, papryką i solą. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, ugniatając widelcem. Jeżeli pasta będzie troszkę za sucha możemy dolać łyżkę oleju z pestek winogron lub z oliwek.








Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz