poniedziałek, 27 listopada 2017

Spaghetti w sosie pomidorowym z mięsem i pieczarkami.



Spaghetti w sosie pomidorowym z mięsem, pieczarkami i cebulą.

Składniki

makaron spaghetti 25 dag
pieczarki 2 szt.
mięso mielone 10 dag
cebula połowa
sól
pieprz
majeranek
ser żółty
pomidory krojone 1 puszka
bazylia świeża
szczypior

Wykonanie:

Sos pomidorowy:






Pieczarkę i cebulę drobno kroimy i smażymy na 2 łyżkach oleju. Dodajemy mięso mielone i dokładnie mieszamy rozdrabniając mięso. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem. Do usmażonych składników dodajemy krojone pomidory z puszki, bazylię i drobno pokrojony szczypior. Mieszamy i zagotowujemy.

Wykonanie dania:

Makaron spaghetti gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Do ugotowanego makaronu dodajemy przygotowany sos, mieszamy i nakładamy do talerzy.



Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz