piątek, 2 lutego 2018

Placki ziemniaczane ze śmietaną.



Zawsze smaczne, mające dużo zjadaczy, ziemniaczane placki podane z kwaśną śmietaną. Polecam.

Składniki:

ziemniaki 8 szt.
sól
majeranek
pieprz ziołowy
jajka kurze 2 szt.
mąka pszenna
olej do smażenia
śmietana 12 %

Wykonanie:

Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę. Doprawiamy pieprzem, solą i majerankiem, dodajemy
jajka i mąkę, mieszamy. Ciasto na placki odstawiamy na 30 minut żeby przeszło przyprawami. Po
tym czasie smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor z obu stron. Usmażone placki osączamy z
tłuszczu na papierowych ręczniczkach. Podajemy z kwaśną śmietaną.




Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz