czwartek, 8 marca 2018

Muszle nadziewane farszem jajeczno warzywnym.



Przystawka z makaronowych muszli, faszerowanych masą jajeczną z warzywami. Polecam.

Składniki:

makaron muszle 6 szt.
sałata lodowa do wyłożenia talerzyka
papryka czereśniowa marynowana 1 szt.

Masa jajeczna:

jajka kurze 2 szt.
korniszon 1 szt. mały
suszone pomidory 3 połówki
szczypior
majonez 1 łyżka
musztarda 1 mała łyżeczka
pieprz ziołowy do smaku
sól
do smaku

Wykonanie:

Makaron muszle gotujemy według przepisu umieszczonego na opakowaniu, po ugotowaniu studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek. Obrane jajka, szczypior, suszone pomidory i ogórek kroimy w kostkę, mieszamy, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy. Ostudzone muszle faszerujemy masą jajeczną z warzywami. Talerzyk wykładamy liściem sałaty, na środku talerzyka umieszczamy papryczkę czereśniową, a na około papryczki układamy w kształcie kwiatka faszerowane muszle. Po wierzchu możemy posypać muszle drobno pokrojonym szczypiorkiem.




Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz