sobota, 10 marca 2018

Muszle z masą twarogową.



Makaronowe muszle nadziewane twarogiem z rzodkiewką, suszonym pomidorem, szczypiorem i ziołami. Polecam.

Składniki:

makaron muszle 12 szt.
pomidorki paprykowe 4 szt.

Masa twarogowa:

twaróg chudy 25 dag
rzodkiewki 4 szt.
szczypior
suszone pomidory 2 połówki
sól
pieprz ziołowy
koperek
śmietana 18% 2 łyżeczki

Wykonanie:

Muszle gotujemy według przepisu umieszczonego na opakowaniu, studzimy. Twaróg umieszczamy w talerzu, rozgniatamy go. Składniki do masy twarogowej kroimy w drobne kawałki, doprawiamy koperkiem, pieprzem i solą, mieszamy. Po wstępnym wymieszaniu składników dodajemy śmietanę i ponownie mieszamy rozgniatając. Ostudzone muszle napełniamy masą twarogową, układamy na półmisku.









Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz