czwartek, 29 marca 2018

Pasta jajeczna z kiełbasą, chrzanem i porem.



Pasta jajeczna na chleb, zrobiona z jajek, farszu kiełbasy, pora, chrzanu, musztardy, majonezu, ketchupu i doprawiona pieprzem ziołowym i solą do smaku. Pastą możemy również faszerować pomidory lub jajka. Polecam.

Składniki:

jajko kurze 2 szt. ugotowane na twardo
por część biała 5 cm
kawałek kiełbaski śląskiej bez skóry
chrzan tarty 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
majonez 2 łyżeczki
ketchup 1 łyżka
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:

Kawałek pora i farsz z kiełbasy kroimy w drobną kostkę. Jajka obieramy ze skorupki i gnieciemy widelcem na papkę. Pogniecione jajka, por i posiekany farsz kiełbasy mieszamy, dodajemy majonez, musztardę, chrzan, ketchup i doprawiamy solą, pieprzem do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.






Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz