środa, 30 maja 2018

Jajecznica z boczkiem, cebulą i pomidorem.



Pachnąca smażoną wędzonką, poranna jajecznica podana z domowego wypieku pieczywem. Polecam.

Składniki:

jajka kurze 3 szt.
boczek wędzony 6 dag (kilka plastrów)
cebula 1 szt.
sól
pieprz ziołowy
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

Na rozgrzanym tłuszczu smażymy pokrojony w małe kawałki boczek, pokrojonego pomidora i pokrojoną w pół plastry cebulę. Gdy boczek z cebulą lekko się zarumieni dodajemy jajka, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy do momentu żeby jajecznica nie była za mocno usmażona. Usmażoną jajecznicę podajemy z pieczywem.






Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz