czwartek, 21 czerwca 2018

Chrupiąca surówka z pora, papryki, pomidorków i sałaty.



Chrupiąca letnia surówka to połączenie pokrojonego pora w plasterki z pokrojoną żółtą papryką w kostkę, kawałków salaty lodowej i pomidorków truskawkowych pokrojonych w ósemki, doprawiona solą i ziołowym pieprzem oraz dodaniem 3 łyżek gęstego jogurtu naturalnego.

Składniki:

sałata lodowa 1 liść (rwiemy go w kawałki)
pomidorki truskawkowe (kroimy je w ósemki)
por 10-12 cm
papryka żółta połowa (pokrojona w kostkę)
natka pietruszki (drobno pokrojona)
sól
pieprz ziołowy
jogurt naturalny 2-3 łyżki

Wykonanie:

Wszystkie pokrojone składniki umieszczamy w miseczce, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym dodajemy jogurt i mieszamy. Przykrywamy miseczkę i odstawiamy do lodówki na 20 minut żeby smaki się połączyły. Chrupiąca surówka jest idealna z kanapkami jak i do dań gorących.



Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz