środa, 20 czerwca 2018

Wątróbki z kurczaka z ziemniakami i korniszonem.



Bardzo smaczne i pożywne danie, polecam :)

Składniki:

wątróbki z drobiu 40 dag
połowa cebuli
sól
pieprz ziołowy do smaku
tłuszcz do smażenia
ziemniaki 4 szt
ogórki marynowane (korniszony)

Wykonanie:

Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy na durszlaku.
Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, smażymy z obu stron na
rumiano. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy i dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i marynowanym korniszonem.






Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz