poniedziałek, 17 września 2018

Chłopska patelnia.



Chłopska patelnia, usmażone kawałki mięsa z cebulą podane z chlebem jako ciepła przekąska.

Składniki:

kawałki boczku
kawałki karczku
kawałki schabu
cebula
pieprz ziołowy
sól
majeranek 1 łyżka
smalec

Wykonanie:

Kawałki mięs przyprawiamy pieprzem ziołowym i solą do smaku i smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie obieramy cebule i kroimy je w pół plastry, solimy, pieprzymy i posypujemy majerankiem. Gdy mięso będzie usmażone na rumiany kolor dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa i ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone mięso z cebulą podajemy z pieczywem.






Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz