poniedziałek, 29 października 2018

Patelnia pełna witamin.



Bardzo smaczne, smażone warzywa z kostkami wędzonego boczku.


Składniki:

brokuł połowa
wykrojony głąb ze środka brokuła
marchew 3 szt.
ziemniaki 2 szt.
kapusta brukselka 6 szt.
pieczarki 4 szt.
boczek wędzony 10 dag
sól do smaku
pieprz ziołowy
olej rzepakowy do smażenia 4 łyżki

Wykonanie:

Wszystkie warzywa płuczemy w bieżącej, zimnej wodzie, osączamy z wody, kroimy w większe kawałki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 4 łyżki oleju i wkładamy wszystkie doprawione pieprzem i solą warzywa. Dodajemy również pokrojony w kostkę boczek wędzony. Smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości warzyw i boczku. Usmażone warzywa podajemy na gorąco.







Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz