czwartek, 11 kwietnia 2019

Jajecznica z pomidorkami, cebulą, pieczarkami i szczypiorem.



Ekspresowe śniadanie, na które przygotujemy smaczną jajecznicę usmażoną z cebulką, pieczarkami, szczypiorem i pomidorkami.

Składniki:

jajka kurze 3 szt.
cebula 1 szt.
pomidorki truskawkowe 4 szt.
pieczarki 2 szt.
szczypior 4 szt.
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Obraną cebulę kroimy w kostkę,.pieczarki wymyte kroimy w pół plasterki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy cebulę z pieczarkami. Gdy cebula ładnie się zeszkli dodajemy wymyte, przekrojone na połówki pomidorki i smażymy pod przykryciem kilkanaście minut. Po tym czasie wbijamy jajka i dodajemy pokrojony drobno szczypior. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy do lekkiego ścięcia białek. Całość mieszamy, jeszcze chwilę smażymy do takiej jajecznicy jaką lubimy. Jajecznicę podajemy z domowym pieczywem.






Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz