Na śniadanie lub kolację polecam sadzone jajka w parówce.
Składniki:
2 cienkie parówki
2 jajka
koper
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
2 wykałaczki
pomidory
Wykonanie:
Paróweczki obieramy z folii i nadcinamy środek parówek tak żeby na końcach było pozostawione po 2 cm. Rozszerzamy je i w środek wkładamy wykałaczki, robimy takie kajaki i wkładamy na gorącą patelnię. Smażymy z obu stron, gdy się ładnie podsmażą wbijamy do środka jajko w każdą z nich, posypujemy solą pieprzem i koperkiem do smaku. Smażymy pod przykryciem do momentu całkowitego usmażenia się jajek. Delikatnie wyjmujemy łopatką i układamy na talerz. Podajemy z sałatką jaką lubimy ja zrobiłem do tych jajecznych kajaków sałatkę z pomidora.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz