Do kotletów faszerowanych użyłam tego samego farszu jaki użyłam do faszerowanych policzków wieprzowych.
składniki na kotlety:
mięso wieprzowe mielone 1 kg
3 jajka
pół małej cebuli
2 ząbki czosnku
1 szklanka tartej bułki
sól
pieprz
majeranek
składniki na farsz:
1 papryka czerwona słodka
rydze
cebula
ser Mozzarella (wiórka)
Przygotowanie farszu:
Rydze i paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Smażymy na gorącym oleju do miękkości składników, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Usmażone składniki wykładamy z patelni łyżką cedzakową do miseczki, studzimy, dodajemy ser Mozzarella i mieszamy wszystkie składniki.
wykonanie kotletów:
Mięso wraz ze wszystkimi składnikami dobrze wyrabiamy. Ilością przypraw każdy decyduje pod swój smak. Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety, spłaszczamy na dłoni, nakładamy farsz, zlepiamy formując kotlety. Smażymy z obu stron na rumiany kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz