piątek, 22 listopada 2019
Metka z boczku wędzonego i cebuli
Bardzo smaczna pasta na chleb, szybkie i łatwe przygotowanie. Smakuje jak metka.
Skład:
boczek wędzony bez skóry, żeber i chrząstek 40 dag
cebula 1 szt.
łyżka oliwy z oliwek, lub inna oliwa
ulubione zioła do smaku
Wykonanie:
Boczek kroimy w dużą kostkę i mielimy razem z cebulą przez sitko 3-4 mm. Zmielony boczek z cebulą polewamy łyżką oliwy z oliwek i wyrabiamy, dobrze wyrobiona pasta lepiej się smaruje na chlebie. Każdy może sobie doprawić do smaku ulubionymi ziołami. Przechowujemy w lodówce, miseczkę z pastą przykrywamy folią i w ten sposób umieszczamy do lodówki żeby zapachu w lodówce nie było.
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz