piątek, 22 listopada 2019

Rosół z kurczaka z makaronem nitki.



Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.

Składniki:

ćwiartka z kurczaka 2 szt.
makaron nitki
1 łyżka domowej kostki rosołowej
marchew
por
suszona włoszczyzna 2 łyżki
2 ząbki czosnku
natka lubczyku i pietruszki
sól, pieprz do smaku
2 listki laurowe
3-4 ziarenka ziela angielskiego

Wykonanie: 

W 2 litrach wody gotujemy wymyte mięso z kurczaka, po zdjęciu szumowiny doprawiamy solą pieprzem, dodajemy suszoną włoszczyznę, listki laurowe, ziele angielskie, obraną i wymytą marchew, domową pastę rosołową, por, pokrojoną natkę lubczyku. Gdy mięso jest miękkie do garnka dokładamy czosnek i pokrojoną natkę pietruszki. W między czasie gotujemy makaron. Ugotowany rosół podajemy z makaronem i kawałkiem mięsa.



Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz