wtorek, 3 grudnia 2019

Smarowidło z makreli wędzonej, jajek i szczypioru.



Smarowidło rybna ze szczypiorem,jajkiem na chleb. Polecam.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt. duża
jajka kurze 2 szt.
szczypior z cebulką dymką 1 pęczek
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
pieprz ziołowy do smaku
sól do smaku

Wykonanie:

Makrelę obieramy ze skóry i ości, ugniatamy widelcem. Szczypior razem z cebulkami myjemy, osuszamy i drobno kroimy, dodajemy do rozdrobnionej ryby. Jajka gotujemy na twardo 8 minut w 100 stopniach Celsjusza, studzimy, obieramy ze skorupek i drobno kroimy. Drobno pokrojone jajka dodajemy do miseczki z rybą i szczypiorem, majonez, musztardę, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą i jeszcze rozgniatamy widelcem, mieszamy. Tak gotową pastę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na pół godziny żeby składniki przeszły smakiem.








Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz