piątek, 26 maja 2023

Kotlet schabowy, ziemniaki i ogórek małosolny.

 


Usmażony kotlet schabowy podany z młodymi ziemniakami i małosolnymi ogórkami.

Składniki:

schab 2 plastry

kurze jajka 2 szt.

tarta bułka do panierowania

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

młode ziemniaki 6 szt.

małosolne ogórki 4 szt.

tłuszcz do smażenia

koper

Wykonanie:

Plastry schabu przyprawiamy solą i ziołowym pieprzem, panierujemy w tartej bułce i rozbełtanych, osolonych jajkach. Tak przygotowane plastry schabu smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor, do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi, młodymi ziemniakami i pokrojonymi w grubsze plastry małosolnymi ogórkami.






Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz