Smaczne danie z kurczaka podane z młodymi ziemniakami i warzywną sałatką z kapusty, papryk i ogórka.
Składniki na 2 porcje:
ćwiartki z kurczaka 2 szt.
młode ziemniaki 8 szt.
lubczyk
cebula
sól
pieprz
majeranek
sałatka warzywna ze słoja
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki nacieramy solą i pieprzem. Cebulę obraną kroimy w piórka. Na gorącym tłuszczu smażymy ćwiartki kurczaka na rumiany kolor, dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone udka podajemy z ziemniakami i warzywną sałatką z kapusty, papryk i ogórka.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz