piątek, 12 lipca 2024

Kotlet schabowy, młode ziemniaki i mizeria z ogórków.

 

Usmażony kotlet schabowy podany z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem i mizerią z ogórków.

Składniki:

schab 2 plastry

kurze jajka 2 szt.

tarta bułka do panierowania

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

młode ziemniaki 8 szt.

świeże ogórki 4 szt.

naturalny, gęsty jogurt

tłuszcz do smażenia

koper

Wykonanie:

Plastry schabu przyprawiamy solą i ziołowym pieprzem, panierujemy w tartej bułce i rozbełtanych, osolonych jajkach. Tak przygotowane plastry schabu smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor, do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy mizerię z ogórków i jogurtu z koperkiem. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi, młodymi ziemniakami i mizerią z ogórków.



Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz