środa, 20 kwietnia 2016

Pasta z makreli wędzonej, twarogu i jajek.


Kolejna pasta rybna do chleba, tym razem z dodatkiem twarogu i domowego majonezu.

Składniki:

    1 duża makrela wędzona
    2 jajka
    20 dkg twarogu
    szczypior
    1 łyżka musztardy
    2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz ziołowy
    pieprz czarny mielony
    papryka czerwona mielona

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kostkę. Z makreli
wybieramy mięsko i razem z twarogiem, musztardą i majonezem rozgniatamy widelcem. Szczypior kroimy na drobno, wszystkie składniki łączymy, przyprawiamy solą, pieprzami i papryką do smaku i dobrze zagniatamy widelcem do wytworzenia się pasty. Pastą smarujemy pieczywo, a najlepiej swojskiego wypieku :)












Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz