środa, 20 kwietnia 2016
Pasta z makreli wędzonej, twarogu i jajek.
Kolejna pasta rybna do chleba, tym razem z dodatkiem twarogu i domowego majonezu.
Składniki:
1 duża makrela wędzona
2 jajka
20 dkg twarogu
szczypior
1 łyżka musztardy
2 łyżki majonezu
sól
pieprz ziołowy
pieprz czarny mielony
papryka czerwona mielona
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kostkę. Z makreli
wybieramy mięsko i razem z twarogiem, musztardą i majonezem rozgniatamy widelcem. Szczypior kroimy na drobno, wszystkie składniki łączymy, przyprawiamy solą, pieprzami i papryką do smaku i dobrze zagniatamy widelcem do wytworzenia się pasty. Pastą smarujemy pieczywo, a najlepiej swojskiego wypieku :)
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz