niedziela, 11 czerwca 2017

Indycze wątróbki duszone z cebulką.



Smaczne i zdrowe, bogate w żelazo, duszone wątróbki drobiowe. Polecam.


Składniki:

wątróbki indycze 60 dag
cebula 2 szt.
pieprz ziołowy
sól
natka pietruszki
koper

Wykonanie:

Wątróbki czyścimy z błon i żył, płuczemy w zimnej, bieżącej wodzie. Odsączamy wodę, poprzez umieszczenie wątróbek na durszlaku. Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu do ścięcia z obu stron. Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule, wcześniej przyprawione solą, pieprzem ziołowym, natką pietruszki i koprem. Dusimy na wolnym ogniu do momentu kiedy wątróbki będą w stanie takim jaki lubimy. Jedni lubią lekko duszone, drudzy lubią troszkę więcej duszone.







Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz