niedziela, 11 czerwca 2017
Indycze wątróbki duszone z cebulką.
Smaczne i zdrowe, bogate w żelazo, duszone wątróbki drobiowe. Polecam.
Składniki:
wątróbki indycze 60 dag
cebula 2 szt.
pieprz ziołowy
sól
natka pietruszki
koper
Wykonanie:
Wątróbki czyścimy z błon i żył, płuczemy w zimnej, bieżącej wodzie. Odsączamy wodę, poprzez umieszczenie wątróbek na durszlaku. Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu do ścięcia z obu stron. Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule, wcześniej przyprawione solą, pieprzem ziołowym, natką pietruszki i koprem. Dusimy na wolnym ogniu do momentu kiedy wątróbki będą w stanie takim jaki lubimy. Jedni lubią lekko duszone, drudzy lubią troszkę więcej duszone.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz