niedziela, 11 czerwca 2017
Plastry schabu duszone z cebulą.
Polecam smaczne, duszone z cebulką plastry schabu.
Składniki:
schab wieprzowy 6 plastrów
cebula 2 szt.
pieprz ziołowy
sól
czosnek granulowany
pieprz czarny
natka pietruszki
koper
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Przyprawiamy plastry schabu przyprawami (sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, czosnek granulowany). Smażymy na gorącym tłuszczu do lekkiego zarumienienia się z obu stron. Dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę i dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa i cebuli. Gdy mięso będzie miękkie, wykładamy z cebulką na talerz, posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki i koprem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz