Szybki, smaczny posiłek z wykorzystaniem pozostałych ziemniaków z obiadu.
Składniki:
jajka kurze 2 szt.
cebula 1 szt.
boczek wędzony kilka plasterków
ugotowane ziemniaki 2 szt. małe
papryczka chili kawałek
sól
pieprz ziołowy
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, do smażącego się boczku dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę oraz kawałeczek papryczki chili. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku. Gdy boczek i cebula będą ładnie podsmażone dodajemy pokrojone w kostkę gotowane ziemniaki. Smażymy około 10 minut i po tym czasie wbijamy jajka. Mieszamy wszystkie składniki i smażymy do momentu ścięcia się jajek. Podajemy na gorąco.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz