Bardzo smaczne danie o azjatyckim smaku.
Składniki:
piersi z kurczaka 2 całe
ryż 300 g
olej 2 łyżki
mieszanka chińska 2 opakowania
przyprawy do dań chińskich 2 opakowania
woda 5 szklanek
domowa kostka rosołowa 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
W garnku zagotowujemy wodę jedną łyżką domowej kostki rosołowej. Na patelni smażymy mieszankę chińską (20 minut). Usmażoną mieszankę wrzucamy do gotującej się wody z kostką. Pokrojony w kostkę filet smażymy na patelni dodając 1 łyżkę oleju. W szklance wody rozpuścić 2 opakowania przyprawy do dań chińskich.
Podduszony filet z patelni wrzucamy do gotującego się garnka z mieszanką chińską. Dodajemy do garnka szklankę z rozpuszczonymi przyprawami do dań chińskich.
Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy 20 minut. Gotujemy 3 torebki ryżu. Gotowe danie podajemy z ryżem.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz