czwartek, 7 listopada 2019

Duszone kawałki boczku z cebulą.



Duszone kawałki boczku z cebulą podane z marynowanymi ogórkami i domowym pieczywem.

Składniki:

boczek wieprzowy 70 dkg
cebula 1 szt.
sól
pieprz
majeranek
smalec wieprzowy do smażenia

Wykonanie:

Wymyte mięso kroimy na kawałki (w większą kostkę), solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i nacieramy w przyprawach. Nagrzewamy patelnię z tłuszczem i układamy na gorącej patelni kawałki pokrojonego boczku. Smażymy z obu stron na rumiany kolor, dodajemy pokrojoną, osoloną cebulę w piórka. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu zmiękczenia mięsa i cebuli. Usmażone kawałki mięsa podajemy z marynowanym ogórkiem i domowym pieczywem.





Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz