wtorek, 17 grudnia 2019

Jajecznica na boczku.



Jajecznica usmażona z cebulką, wędzonym boczkiem i papryczką jalapeno.


Składniki:

kurze jajka 2 szt.
wędzony boczek 4 plasterki
cebula połowa małej
papryczka jalapeno 1 szt.
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz ziołowy

Wykonanie:

Obieramy cebulę, kroimy w ćwierć plasterki, wymytą papryczkę kroimy w plasterki, boczek również kroimy w mniejsze kawałki. Wszystko solimy i pieprzymy, smażymy na patelni z tłuszczem do zeszklenia się cebuli i zarumienienia się kawałków boczku. Wbijamy jajka, smażymy aż białko będzie się ścinać, delikatnie mieszamy. Podajemy na gorąco razem z pieczywem.





Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz