piątek, 24 stycznia 2020

Włoskie rurki z kremem.



Włoskie rurki z kremem zrobionym z bitej śmietany i serka mascarpone. Rurki takie jak z nad morza, przysmak z dzieciństwa.

Składniki:

waflowe rurki 25 szt.
śmietana 36% 250 ml
serek mascarpone 25 dag
cukier puder 2 łyżki
cukier z wanilią 16 g

Wykonanie:

Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno mikserem. Podczas miksowania dodajemy cukier z wanilią i cukier puder. Gdy śmietana ładnie się ubije stopniowo dodajemy serek mascarpone nadal miksując. Miksujemy do połączenia się składników. Gotowym kremem napełniamy rękaw cukierniczy z dobraną końcówką i napełniamy waflowe rurki. Napełnione rurki wkładamy do pudełka i wkładamy do lodówki na 60 minut żeby krem zgęstniał.







Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz