piątek, 24 stycznia 2020
Włoskie rurki z kremem.
Włoskie rurki z kremem zrobionym z bitej śmietany i serka mascarpone. Rurki takie jak z nad morza, przysmak z dzieciństwa.
Składniki:
waflowe rurki 25 szt.
śmietana 36% 250 ml
serek mascarpone 25 dag
cukier puder 2 łyżki
cukier z wanilią 16 g
Wykonanie:
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno mikserem. Podczas miksowania dodajemy cukier z wanilią i cukier puder. Gdy śmietana ładnie się ubije stopniowo dodajemy serek mascarpone nadal miksując. Miksujemy do połączenia się składników. Gotowym kremem napełniamy rękaw cukierniczy z dobraną końcówką i napełniamy waflowe rurki. Napełnione rurki wkładamy do pudełka i wkładamy do lodówki na 60 minut żeby krem zgęstniał.
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz