Młoda kapusta z pierwszymi nowalijkami i młodymi ziemniaczkami ugotowana z drobiowym mięsem, kiełbasą śląską i pomidorami.
Składniki:
młoda kapusta 1 główka
marchew 1 szt.
ziemniaki 3 szt.
pomidory krojone 1 puszka
koper 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
lubczyk świeży lub mrożony
kiełbasa śląska 2 szt.
filet z kurczaka 1 podwójny
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
domowa pasta rosołowa 1 łyżka
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy, marchew i ziemniaki kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa gotujemy 1 litrze wody. W między czasie kroimy w kawałki wymyte filety z kurczaka i kiełbaski śląskie. Gdy ziemniaki i marchew będą miękkie, dodajemy pokrojony filet i kiełbaski, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu 20 minut. Kroimy natkę pietruszki, koper i lubczyk na drobno, dodajemy do gotujących się składników, mieszamy i dodajemy pomidory z puszki. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy kilka minut. Kapustę podajemy na gorąco z pieczywem.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz