piątek, 18 grudnia 2020

Bitki z karczku ziemniaki marynowany ogórek.

 


Soczyste bitki z karczku smażone z cebulą, podane z ziemniakami, marynowanym ogórkiem i papryczkami cherry.


Składniki:

plastry karczku 2 szt.

cebula 2 szt

smalec

ziemniaki

marynowane ogórki

papryczki cherry

sól

pieprz kolorowy


Wykonanie:

Wymyty i pokrojony w plastry karczek tłuczemy pięścią. Utłuczone plastry karczku solimy i pieprzymy z obu stron. Smażymy na patelni z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa. Gdy mięso jest już miękkie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, lekko solimy żeby zmiękła, smażymy na wolnym ogniu do momentu aż będzie miękka. W między czasie gdy smaży się cebula, gotujemy ziemniaki. Usmażone plastry karczku podajemy z ziemniakami, marynowanym ogórkiemi papryczkami cherry.


Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz