Soczyste bitki z karczku smażone z cebulą, podane z ziemniakami, marynowanym ogórkiem i papryczkami cherry.
Składniki:
plastry karczku 2 szt.
cebula 2 szt
smalec
ziemniaki
marynowane ogórki
papryczki cherry
sól
pieprz kolorowy
Wykonanie:
Wymyty i pokrojony w plastry karczek tłuczemy pięścią. Utłuczone plastry karczku solimy i pieprzymy z obu stron. Smażymy na patelni z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa. Gdy mięso jest już miękkie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, lekko solimy żeby zmiękła, smażymy na wolnym ogniu do momentu aż będzie miękka. W między czasie gdy smaży się cebula, gotujemy ziemniaki. Usmażone plastry karczku podajemy z ziemniakami, marynowanym ogórkiemi papryczkami cherry.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz