Smażone kotlety z udźca indyka podane z ziemniakami i sałatą z jogurtem.
Składniki:
mielone mięso z udźca indyka
cebula 1 szt.
czosnek 2 zęby
pieprz kolorowy
pieprz ziołowy sól do smaku
jajka kurze 2 szt.
bułka tarta pół szklanki (szklanka o pojemności 250 ml)
tłuszcz do smażenia
ziemniaki 8 szt.
sałata lodowa
jogurt naturalny
sól do smaku
Wykonanie:
Do mielonego z czosnkiem mięsa dodajemy jajka, bułkę tartą, i przyprawy, dokładnie wyrabiamy. Cebulę podsmażamy na łyżce smalcu. Podsmażoną, ostudzoną cebulę dodajemy do mięsa. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy sałatę z jogurtem. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatą z jogurtem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz