Użyłam do dania gotowych, panierowanych steków z dorsza. Usmażone steki rybne podałam z ziemniakami i surówką z młodej pekińskiej kapusty.
Składniki:
Panierowane steki z dorsza 4 szt.
ziemniaki 6 szt.
olej do smażenia
Surówka:
kapusta pekińska młoda 1 szt.
cebula 1 szt.
marchew 2 szt.
majonez 2 łyżki
sól
pieprz ziołowy
Wykonanie:
Obmytą i osuszoną kapustę kroimy na centymetrowe paski. Dodajemy startą na wiórki marchew i pokrojoną w kostkę cebule. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy majonez i mieszamy wszystkie składniki. Gotową surówkę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę żeby przegryzły się smaki. W między czasie gotujemy ziemniaki. Steki rybne smażymy na gorącym oleju po 3 minuty z każdej strony. Usmażone steki rybne podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz