sobota, 1 maja 2021

Panierowane steki z dorsza, ziemniaki i surówka.

 


Użyłam do dania gotowych, panierowanych steków z dorsza. Usmażone steki rybne podałam z ziemniakami i surówką z młodej pekińskiej kapusty.


Składniki:

Panierowane steki z dorsza 4 szt.

ziemniaki 6 szt.

olej do smażenia


Surówka:

kapusta pekińska młoda 1 szt.

cebula 1 szt.

marchew 2 szt.

majonez 2 łyżki

sól

pieprz ziołowy


Wykonanie:

Obmytą i osuszoną kapustę kroimy na centymetrowe paski. Dodajemy startą na wiórki marchew i pokrojoną w kostkę cebule. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy majonez i mieszamy wszystkie składniki. Gotową surówkę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę żeby przegryzły się smaki. W między czasie gotujemy ziemniaki. Steki rybne smażymy na gorącym oleju po 3 minuty z każdej strony. Usmażone steki rybne podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką.



Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz