czwartek, 29 kwietnia 2021

Bitki z wieprzowej łopatki.

 


Bitki z wieprzowe duszone z cebulą podane z ziemniakami i sałatką warzywną oraz z ostrymi papryczkami cherry.


Składniki:

plastry mięsa z łopatki 2 szt.

cebula 1 szt. duża

smalec

sól

pieprz

ziemniaki 6 szt.

warzywna sałatka ze słoika

ostre papryczki cherry 6 szt.


Wykonanie:

Plastry mięsa lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy plastry mięsa na rumiany kolor z obu stron. Dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę doprawioną solą i pieprzem i dusimy całość pod przykryciem do miękkości mięsa i ładnego zeszklenia się cebuli. W międzyczasie gotujemy ziemniaki. Gotowe bitki podajemy z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi cebulką i sałatką warzywną z ostrymi papryczkami cherry.








Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz