Bitki z wieprzowe duszone z cebulą podane z ziemniakami i sałatką warzywną oraz z ostrymi papryczkami cherry.
Składniki:
plastry mięsa z łopatki 2 szt.
cebula 1 szt. duża
smalec
sól
pieprz
ziemniaki 6 szt.
warzywna sałatka ze słoika
ostre papryczki cherry 6 szt.
Wykonanie:
Plastry mięsa lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy plastry mięsa na rumiany kolor z obu stron. Dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę doprawioną solą i pieprzem i dusimy całość pod przykryciem do miękkości mięsa i ładnego zeszklenia się cebuli. W międzyczasie gotujemy ziemniaki. Gotowe bitki podajemy z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi cebulką i sałatką warzywną z ostrymi papryczkami cherry.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz