niedziela, 9 maja 2021

Panierowany filet z kurczaka, ziemniaki i sałatka.

 


Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany z młodymi ziemniakami z koperkiem i sałatką warzywną ze słoika.


Składniki:

filet z kurczaka 1 cały

młode ziemniaki 8 szt.

sałatka warzywna ze słoika (z domowych przetworów)

koper

jajka 2 szt.

bułka tarta

tłuszcz do smażenia


Wykonanie:

Z fileta rozbijamy kotlety, pieprzymy, solimy, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Gotujemy ziemniaki. Usmażone filety podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem i sałatką warzywną z kapusty, ogórka i papryk.


Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz