Smażony filet z kaczki z młodymi ziemniakami i marynowanymi ostrymi papryczkami cherry.
Składniki na 2 porcje:
filet z kaczki 1 szt.
ziemniaki 6 szt.
ostre papryczki cherry
lubczyk mrożony
Przyprawy:
sól
pieprz ziołowy
pieprz czarny
czosnek granulowany
Wykonanie:
Wymyte, oczyszczone kacze filety przyprawiamy wymieszanymi przyprawami. Smażymy na gorącej patelni bez tłuszczu, tłuszcz wytopi się ze skóry fileta. W między czasie gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Podczas smażenia fileta, gdy się zarumienią, kilka razy podlewamy wodą żeby były soczyste i miękkie. Pod koniec smażenia dodajemy na kawałki fileta pokrojony lubczyk. Smażymy pod przykryciem do miękkości mięsa. Usmażone filety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i marynowanymi papryczkami cherry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz