Rozbite plastry schabu z kością, panierowane w jajku i bułce tartej, usmażone na gorącym wieprzowym tłuszczu podane z ugotowanymi ziemniakami i sałatką warzywną z paprykami.
Składniki:
plastry schabu z kością 2 szt.
sól
pieprz ziołowy
ziemniaki 10 szt. małe
sałatka warzywna ze słoika
tłuszcz wieprzowy do smażenia
Wykonanie:
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy i pieprzymy z obu stron, panierujemy w rozbełtanym jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor, do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, papryk i ogórków.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz