niedziela, 20 lutego 2022

Kotlet schabowy z kością, ziemniaki i sałatka z kapusty i papryk.

 


Rozbite plastry schabu z kością, panierowane w jajku i bułce tartej, usmażone na gorącym wieprzowym tłuszczu podane z ugotowanymi ziemniakami i sałatką warzywną z paprykami.


Składniki:

plastry schabu z kością 2 szt.

sól

pieprz ziołowy

ziemniaki 10 szt. małe

sałatka warzywna ze słoika

tłuszcz wieprzowy do smażenia


Wykonanie:

Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy i pieprzymy z obu stron, panierujemy w rozbełtanym jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor, do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, papryk i ogórków.






Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz