środa, 2 marca 2022

Pasta rybna na chleb.

 


Bardzo smaczna pasta rybna na chleb,  prosta i szybka w przygotowaniu.


Składniki:

makrela wędzona 1 szt.

jajko kurze 2 szt.

szczypior 1 pęczek

majonez 1łyżeczka

musztarda 1łyżeczka

papryka ostra 1/3 małej łyżeczki

rzodkiewka 2 szt.

żurawina mrożona 6 szt.

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku


Wykonanie:

Rybę obieramy z ości, szczypior drobno kroimy, ugotowane jajka na twardo kroimy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce, dodajemy majonez, musztardę, sól, pieprz ziołowy i ostrą paprykę. Mieszamy lekko zgniatając wszystkie składniki widelcem. Dobrze wymieszane składniki przekładamy do miseczki. Z rzodkiewek robimy dekorację w postaci kwiatka, środek kwiatka robimy z żurawiny, pozostałe żurawiny układamy po obwodzie miseczki. Pastę wstawiamy do lodówki na 30-40 minut, żeby składniki przeszły smakami. Po tym czasie smarujemy kromki chleba pastą i konsumujemy.







Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz