Bardzo smaczna pasta rybna na chleb, prosta i szybka w przygotowaniu.
Składniki:
makrela wędzona 1 szt.
jajko kurze 2 szt.
szczypior 1 pęczek
majonez 1łyżeczka
musztarda 1łyżeczka
papryka ostra 1/3 małej łyżeczki
rzodkiewka 2 szt.
żurawina mrożona 6 szt.
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
Wykonanie:
Rybę obieramy z ości, szczypior drobno kroimy, ugotowane jajka na twardo kroimy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce, dodajemy majonez, musztardę, sól, pieprz ziołowy i ostrą paprykę. Mieszamy lekko zgniatając wszystkie składniki widelcem. Dobrze wymieszane składniki przekładamy do miseczki. Z rzodkiewek robimy dekorację w postaci kwiatka, środek kwiatka robimy z żurawiny, pozostałe żurawiny układamy po obwodzie miseczki. Pastę wstawiamy do lodówki na 30-40 minut, żeby składniki przeszły smakami. Po tym czasie smarujemy kromki chleba pastą i konsumujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz