Kotlety mielone z karczku wieprzowego podane z ziemniakami i surówką Colesław.
Składniki:
mielone mięso z karczku 70 dag
jajka kurze 2 szt.
bułka tarta pół szklanki (szklanka 250 ml)
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
tłuszcz do smażenia
ziemniaki 10 szt.
Surówka:
kapusta pekińska 1 szt.
marchew 2 szt.
cebula 1 szt.
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
majonez 2 łyżki
Wykonanie surówki:
Wykonanie dania:
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy, podczas mieszania doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Z mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz