Smakowita przekąska z ugotowanej fasolki szparagowej otulonej w plastry wędzonego boczku.
Składniki:
90 strąków fasolki szparagowej
18 cienkich plastrów surowego boczku wędzonego
Sposób przygotowania:
1 - Fasolkę pozbawioną końcówek, wymytą, wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy przez 15 minut.
2 - Ugotowaną do odpowiedniej miękkości (na 80% nie za twarda i nie za miękka) fasolkę wyjmujemy łyżką cedzakową do miseczki i studzimy.
3 - Na rozłożony cieniutki plaster boczku kładziemy 5 strąków fasolki i zwijamy w rulonik.
4 - Tak pozawijane strąki fasolki w plastry boczku układamy na patelnię z gorącym tłuszczem i smażymy z każdej strony na złoty kolor.
5 - Tak usmażone ruloniki podajemy polane ulubionym sosem, czosnkowym, tatarskim lub ketchupem.
Super pomysł na pyszna przekąskę na pewno wykorzystam brawo Mariolko za pomysł pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń