czwartek, 16 lutego 2023

Kotlet schabowy, ziemniaki i sałatka.

 


Plastry wieprzowego schabu bez kości doprawione solą i pieprzem, panierowane w jajku i bułce tartej, usmażone. Podane z ugotowanymi ziemniakami i warzywną sałatką z kapusty, ogórków, cebuli, marchwi i papryk.

Składniki:

plastry schabu 2 szt.

ziemniaki 8 szt.

sałatka ze słoja

sól do smaku

pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy doprawione solą i pieprzem plastry schabu z obu stron na rumiany kolor, do ich miękkości. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotowe kotlety schabowe podajemy z ziemniakami oraz z sałatką warzywną z kapusty, ogórków, cebuli, marchwi i papryk.







Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz