poniedziałek, 26 czerwca 2023

Kotlet schabowy, ziemniaki i kapusta na gęsto.

 


Usmażony kotlet schabowy podany z młodymi ziemniakami i duszoną młodą kapustą.

Składniki:

schab 2 plastry

kurze jajka 2 szt.

tarta bułka do panierowania

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

młode ziemniaki 6 szt.

duszona kapusta  - PRZEPIS>>>

tłuszcz do smażenia

koper

Wykonanie:

Plastry schabu przyprawiamy solą i ziołowym pieprzem, panierujemy w tartej bułce i rozbełtanych, osolonych jajkach. Tak przygotowane plastry schabu smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor, do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi, młodymi ziemniakami i duszoną młodą kapustą.





Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz