środa, 9 sierpnia 2023

Kotlet schabowy z kością, ziemniaki i marynowany ogórek.

 


Kotlet schabowy z kością podany z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.

Składniki:

schab z kością 2 kawałki (plastry)

ziemniaki 6 szt.

marynowane ogórki 4 szt.

kurze jajka 2 szt.

bułka tarta do panierowania

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:

Kawałki schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy i panierujemy w rozbełtanym jajku i tartej bułce. Tak przygotowane kotlety smażymy na gorącym tłuszczu (najlepiej na smalcu) na rumiany kolor i do ich miękkości. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.





Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz