Do przygotowania obiadu użyłam gotowych filetów rybnych panierowanych z sosem serowym, gotowanych ziemniaków i surówki z pekińskiej kapusty.
Składniki:
mrożone filety rybne panierowane z sosem serowym 4 szt.
ziemniaki 6 szt.
pekińska kapusta mała 1 szt.
marchew 1 szt.
cebula 1 szt.
majonez 1-2 łyżki jak kto lubi
musztarda 1 łyżeczka
pieprz ziołowy do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
Wykonanie:
Kapustę kroimy, dodajemy startą na wiórki marchew, musztardę majonez, sól i pieprz ziołowy. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W między czasie smażymy filety rybne po 6 minut z każdej strony. Usmażone filety rybne podajemy z ugotowanymi ziemniakami oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Ziemniaki możemy polać troszkę olejem z patelni na której smażyły się filety.
Uzmysłowiłam sobie, jak dawno nie jadłam smażonej rybki.
OdpowiedzUsuń