poniedziałek, 4 września 2023

Steki rybne w chrupiącej panierce z sosem serowym.

 


Do przygotowania obiadu użyłam gotowych filetów rybnych panierowanych z sosem serowym, gotowanych ziemniaków i surówki z pekińskiej kapusty.

Składniki:

mrożone filety rybne panierowane z sosem serowym 4 szt.

ziemniaki 6 szt.

pekińska kapusta mała 1 szt.

marchew 1 szt.

cebula 1 szt.

majonez 1-2 łyżki jak kto lubi

musztarda 1 łyżeczka

pieprz ziołowy do smaku

sól do smaku

olej do smażenia

Wykonanie:

Kapustę kroimy, dodajemy startą na wiórki marchew, musztardę majonez, sól i pieprz ziołowy. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W między czasie smażymy filety rybne po 6 minut z każdej strony. Usmażone filety rybne podajemy z ugotowanymi ziemniakami oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Ziemniaki możemy polać troszkę olejem z patelni na której smażyły się filety.







Smacznego !!!

1 komentarz: