Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany z ziemniakami oraz z mizerią z ogórków.
Składniki:
filet z kurczaka 1 cały
ziemniaki 5 szt.
świeże ogórki 1 szt.
jogurt naturalny, gęsty 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Filet rozcinamy na dwa kawałki, rozbijamy tłuczkiem do mięsa na plastry, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem z obu stron, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Gotujemy ziemniaki. W między czasie robimy mizerię z ogórka. Kroimy ogórka w plasterki, dodajemy jogurt, sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Usmażone filety podajemy z ziemniakami i zrobioną wcześniej mizerią z ogórka.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz