niedziela, 28 stycznia 2024

Pasta rybna do chleba.

 

Pasta rybna do chleba zrobiona z makreli wędzonej, szczypioru i jajek kurzych z dodatkiem musztardy i majonezu.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt.

szczypior z cebulką dymka 1 pęczek

kurze jajka ugotowane na twardo 4 szt.

musztarda 2 łyżeczki

majonez 2 łyżki

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:

Z makreli zdejmujemy skórę, oddzielamy mięso od ości i rozdrabniamy. Jajka kroimy na drobną kostkę, szczypior z dymką drobno kroimy. Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce, dodajemy musztardę i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Gotową pastę przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki żeby przegryzły się smaki.








Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz