Pasta rybna do chleba zrobiona z makreli wędzonej, szczypioru i jajek kurzych z dodatkiem musztardy i majonezu.
Składniki:
makrela wędzona 1 szt.
szczypior z cebulką dymka 1 pęczek
kurze jajka ugotowane na twardo 4 szt.
musztarda 2 łyżeczki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
Wykonanie:
Z makreli zdejmujemy skórę, oddzielamy mięso od ości i rozdrabniamy. Jajka kroimy na drobną kostkę, szczypior z dymką drobno kroimy. Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce, dodajemy musztardę i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Gotową pastę przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki żeby przegryzły się smaki.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz